Matthias

Matthias

DataFebruarie 2019
LocatieBucurești
CategorieApartament

Descriere

Minimalismul este un stil ce se referă la o lucrare de artă, redusă la părțile fundamentale, folosind forme geometrice simple și un număr redus de culori, preponderent alb, negru și mici accente cromatice.
Proiectul MATHIAS are o suprafață de 47mp, ce cuprinde holul, bucătăria, diningul, livingul, baia și dormitorul. Apartamentul este unul funcțional și corespunde cerințelor clienților.
În zona de acces-hol avem un dulap care este o continuitate a bucătăriei, astfel evitam tot felul de colțuri, avem mai mult spațiu de depozitare, iar dulapul pare a fi o singura piesă de mobilier împreună cu bucătăria. Toate electrocasnicele, mașina de spălat vase/haine, centrala termică sunt încorporate, așadar cu pași mici creăm un spațiu minimalist, lăsând la vedere doar lucrurile strict necesare. Masa de bar este una dublu funcțioanlă, 1.de depozitare (în partea dinspre bucătărie) și 2. de luat masa sau de gătit (masa de bar are aceași înalțime ca și zona de gătit a bucătăriei) astfel încât încercăm să folosim spațiul la maxim. Deasupra mesei coboară 5 corpuri de iluminat suspendate marca FLOS, liniare, simple, lipsite de orice exces, ceea ce le face deosebite. Lumina generală este asigurată de spoturi la fel marca FLOS, care sunt fixate pe șina, acestea, la rândul lor pot fi redirecționate și le poate fi schimbată poziția pe șină. Scaunele de bar sunt geometrice, cubice, dar nicidecum nu crează senzația de masivitate, fiind îmbrăcate în piele albă, contrastează perfect pe fundalul negru al mesei de bar și echilibrează marmura blatului.
A doua zonă este cea de living, delimitată vizual printr-un covor gri, pe care este așezată canapeaua marca NATUZZI. Canapeaua este una mică, perfectă pentru spațiile de dimensiuni reduse, așa cum este și în cazul nostru. Pielea fină și sistemele de cea mai înaltă calitate contribuie la confortul tău și îți oferă o experiență de neuitat.
Pe peretele opus bucătăriei este amplasată biblioteca, pentru a nu încărca prea mult spațiul cu detalii mici, am lăsat un gol pe mijloc, care este placat cu sticlă neagră și luminat de-a lungul perimetrului de o lumină led neutră, ce este ascunsă după un profil. Tot acolo avem o comodă, una simplă, cu forme geometrizate pe care este amplasat un tablou, ce este pus în valoare de lumina led. Din zona de living nu lipsește nici TV-ul cu consolă, pentru serile relaxante în familie.
Acum ajungem la cea mai intimă zonă din apartament -dormitorul, întrucât beneficiarii și-au dorit neapărat un șifonier, din lipsă de spațiu l-am poziționat pe același pe perete cu patul, lăsând suficient spațiu pentru spetează. Nu am uitat nici de noptiere, care la fel sunt o parte din șifonier, susținute de o lumină led încorporată. Pe peretele opus am creat un ritm vertical din lamele de lemn, ce au fost vopsite albe, pentru a conutina acest joc alb-negru. Tot acolo avem poziționată o comodă pentru obiectele de primă necesitate (chei, laptop, telefon…). Decorul este un simplu, fără prea multe detalii, un tablou cu mici tente cromatice și o lampă minimalistă ce accentuează și mai mult jocul lamelelor.
Fiecare vedere a acestui apartament este o compoziție, o operă de artă.
Minimalismul este pentru cei ce preferă să trăiască simplu și să se înconjoare de experiențe care le aduc o stare de fericire. Stilul de viață minimalist este bazat pe conceptul de renunțare la tot ce nu ne este realmente necesar și util.
Rămânem cu mai puțin, cu esențialul.

Share: